ANNONS:
ANNONS:

Ny förstafemma med heta spelare

I dag presenterar vi en ny del av Förstafemman. Även den här gången handlar det om en på herrsidan och en på damsidan.

DAM

MÅLVAKT
Julia Emanuelsson, Frisco.
Kommentar: Frisco må ha torskat senaste seriematchen. Men det skedde med 1-0 och således var det snarare offensiven som brast. Faktum är att Frisco endast släppt in ett mål på de fyra senaste seriematcherna och det är så klart väldigt bra gjort. Julia Emanuelsson börjar växa ut till en målvakt att lita på i division 2 och har varit stabil genom hela vårsäsongen.

FÖRSVARARE
Evelina Berneljung, Östadkulle.
Kommentar: Evelina är mittback och lagkapten i det ÖSK som toppar den västra fyran i stor stil. I senaste matchen var hon dessutom målskytt när ÖSK något överraskande föll mot Åsaka. 

MITTFÄLTARE
Linnea Axede, Alingsås KIK.
Kommentar: Alingsås KIK toppar division 4 och Linnea Axede har så här långt en mycket bra säsong. Återvände från HIF Akademi i vintras och har tagit stort ansvar hos det unga laget i KIK.

FORWARD
Linnea Ström, HIF Akademi.
Kommentar: Dubbel målskytt i senaste matchen mot Hörnebo och Ström visade därmed att hon har målformen intakt. Nio mål har det blivit totalt i division 2.

TRÄNARE
Sackis Tzovas, Hemsjö IF.
Kommentar:
 Efter sex raka förluster kom vändningen för Hemsjö. Det blev seger mot topplaget Kindaholm och de tre poängen kan ge nödvändigt självförtroende. Man ska inte underskatta en tränares förmåga att hålla energin och humöret uppe i gruppen när förlusterna radar upp sig, och där tycks Sackis ha lyckats.

 

HERR

MÅLVAKT
Jim Olsson, Herrljunga SK.
Kommentar: Jim bytte Frisco mot HSK i vintras och har visat att han håller även i division 5. På senare tid har Herrljunga bärgat två viktiga 1-0-segrar, och det lyckas sällan utan en stabil målvakt. HSK smyger med i tabellen på ett ganska trevlig sätt, och någon fara för streckstrid nedåt tycks det inte finnas.

FÖRSVARARE
Fredrik Gustafsson, Gerdskens BK.
Kommentar: GBK har traktens tätaste försvar med fem nollor på åtta matcher. Nu har laget släppt in ett mål på de fyra senaste och det är bland annat Fredrik Gustafssons förtjänst. Den rutinerade mittbacken är en klippa och nu ser han dessutom ut att ha riktigt roligt på fotbollsplanen.

MITTFÄLTARE
Markus Larsson, Östadkulle SK.
Kommentar: ÖSK går fram som en ångvält i Varasexan och på senare tid har Markus Larsson utmärkt sig. Grym vänsterfot, bra blick och dessutom en stor portion rutin gör att han förtjänar den här mittfältsplatsen. Dessutom har han nätat en hel del på sistone.

FORWARD
Albinot Rexhepi, Vårgårda IK.
Kommentar: En stor och tuff anfallare som har sin spets i targetspelet och som avslutare inne i boxen. Nu har han gjort mål två hemmamatcher i rad när VIK tagit viktiga segrar, och är uppe på tre baljor totalt. Att nyförvärvet från BAIK fortsätter att leverera är nog viktigt om VIK ska fortsätta haka på mot den övre halvan.

TRÄNARE
Peter Andersson, Vårgårda IK FK.
Kommentar: 
VIK FK har hittills överglänst min seriesegrare Säven/Hol och skuggar Ardala och Brämhult i toppen av mellersta femman. Peno Andersson har fått ihop en stark centrallinje trots flera tunga spelartapp i vintras och dessutom hoppade han själv in och nätade häromsistens. Ska bli kul att se hur länge VIK FK kan hänga med i kampen om en plats i fyran.

Lämna en kommentar