ANNONS:
ANNONS:

Ny vecka har startat

Vi kör igång en ny vecka med ännu en Bredsida.

Pernilla Milton hoppade in och frälste Alingsås IF i mötet med Mallbacken. 1-0-målet i andra halvlek blev matchens enda och innebar tre nya gröna poäng. I och med helgens resultat har topptrion ryckte ganska rejält i Elitettan så redan nu bör vi kunna räkna hem minst en kvalplats mot allsvenskan. Men avståndet upp till tvåan Trelleborg är inte större än två poäng så att sikta på en av de två direktplatserna till allsvenskan är det enda rätta i nuläget.

………….

Alingsås KIK ser nu ut att ha avgjort sin division 3.  Elin Larsson, Tilda Heed och Nora Boensson gjorde tre raka ål när KIK vände 0-1 till 3-1 i seriefinalen mot Södra Ving/Timmele. Det blev till slut 3-2 och nu är serieledningen uppe i åtta poäng. Det tappar inte KIK utan vi kan räkna med kval mot division 2.

………….

I just division 2 vann Frisco en ganska tät match mot Vänersborgs FK. 3-1 slutade det hela på Katebovallen och därmed fortsätter kampen om topp 3. Många lag inblandade, men jag tror att Frisco har stor chans att knipa den där tredjeplatsen.

………….

VIK-damerna svarade för en stark insats hemma mot Lödöse/Nygård U. Det var snubblande när att det blev seger efter att Melina Hedén och Madeleine Björkqvist gjort mål när 0-1 blev till 2-1, men gästerna kvitterade till 2-2 med ett par minuter kvar. Ändå en starkt insats mot topplaget LNIK.

………….

I damfyran kvitterade Amanda Jogbratt till 1-1 för Hemsjö borta mot Borås GIF i matchens absoluta slutskede och fixade därmed en fin gulsvart poäng. ÖSK/SHIF föll däremot i sin match mot topplaget Brämhult U med 2-0.

………….

Vårgårda IK gjorde som förväntat när Göta gästade Tånga hed. Nämligen att vinna på ett stabilt sätt med några bollar. 4-0 slutade det hela och VIK tog i och med söndagens vinst tillbaka serieledningen. Nu är Kongahälla och Jonsered största utmanare i toppen efter att AIF åkt till Kongevi och förlorat med 5-0 i fredags. Ett mycket tungt resultat, som inte ser riktigt bra ut alldeles oavsett hur lång den grönvita skadelistan ser ut. Fem matcher kvar, men jag skulle tro att Åsarp/Trädet hemma kommande helg är en måstematch för att AIF ska bli att räkna med i kampen om seriesegern.

VIK spelar en halvlurig match mot IFK Uddevalla på fredag – även den med viktiga poäng på spel.

………….

Gustav Torstenssson blev Holmalunds segerhjälte hemma mot Trollhättans FK. Målvakten nöp en straff och höll nollan när Mohamed Mohamuds mål blev matchens enda. Starkt gjort och det går bannemig inte att räkna bort HIF från den där toppstriden ännu.

Noterbart är att Johan, Patrik och Peter Elmander fanns med i den rödvita laguppställningen. Första gången någonsin alla tre brorsor lirade i samma HIF-lag – och det blev seger direkt.

………….

Fem pinnar före HIF i serien parkerar GBK, tvåa och två poäng efter Skepplanda. I helgen blev det seger med 3-1 hemma mot Skoftebyn efter att André Botica satt dit det förlösande 3-1-målet mot slutet av matchen. Det lär bli ett jäkla race de sista fem matcherna även här.

………….

Annelund hade lekstuga hemma mot jumbon Vinninga. 8-0 och tredje raka segern ocg nu är AIF plötsligt över kvalstrecket. Återvändaren Lucas Fondin gjorde två mål direkt, men överglänstes ändå av hattrick-skytten Gabriel Holmén.

I samma serie såg HSK uträknat bort med timman spelad och underläge md 2-0 mot Tråvad/Larv. Men gästerna hittade ett sätt att vända på steken efter ,ål av Alex Alm, Joel Sand och till sist Tobias Holmén. Grymt starkt gjort.

………….

I den andra femman åkte Mjörn till Bortås och förlorade med 3-0 mot bottenlaget Byttorp. Antar att Mjörns Twitterkonto summerade det hela ganska väl med meningen om att ”årets rövmatch är avklarad”.

………….

I Alingsåssexan var det dubbla derbyn i helgen. Alingsås City vann som planerat mot Långared med klara siffror medan Spark körde över Hol/Säven med hela 7-0. Lite oväntat stor seger men Spark är starkt just nu, det är tydligt.

Hemsjö torskade med 6-1 i Sandhult och ÖSK hade det ännu tyngre med 10-1 i baken mot Sparsör. Nu väntar årets match i den serien på fredag när Sparsör gästar Alingsås City för en ren seriefinal. Vinnaren där kommer sannolikt också att vinna serien, och i kraft av stark målskillnad sätter sig City i förarhytten även vid kryss.

………….

I Trollhättesexan blev det jackpott för Sollebrunn den gångna veckan. Full pott för egen del, bland annat efter en stark seger mot toppkonkurrenten Bosna. När Bosna sedan tappade poäng mot EFFK och mitt SMSK torskade mot Frisco talar nu precis allt för SAIK i toppen. Endast egen dipp i leverans och prestation kan nu stoppa Per Krantz gäng från avancemang.

För egen del är baksidan ännu inte helt hundra, men i afton blir det träning igen. De rödvita rapporterna från Katebovallen menar dock att Frisco backade hem, gjorde det trångt och var effektivt när väl chanserna framåt dök upp. Inget högt odds på den matchbilden inför avspark men tyvärr lyckades mina gubbar inte luckra upp hemmaförsvaret.

Södra Härene lyckades däremot luckra upp TFF i deras match. 4-0 på bortaplan är starka papper och SHIF är med i kampen strax bakom tättrion.

………….

Från avdelningen nyförvärv kan vi rapportera att Frisco har gjort klart med målvakten Linda Bäckström från Vedum. Hon gjorde debut i deras U-lagsmatch i division 3 i helgen. Dessutom  debuterade anfallaren Frida Strandberg från Jitex i mötet med VÄnsrevorg,

Vidare så har SHIF förstärkt med Melker Warfinge från Östadkulle och George Ondzie från VIK.

Till sist har Victor Lundstedt och Oscar Assarskog kritat på för Alingsås City. De kommer från AIF P19 – som av för mig oklar anledning dragit ur sitt lag ur deras serie. Utan lag i P19 och en svag trend i herrtrean är det onekligen damerna som håller den grönvita fanan högst och bäst för tillfället.

………….

Tabellsidan för den som vill kika, räkna eller tippa.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Ny vecka har startat”

Lämna en kommentar