ANNONS:
ANNONS:

”Skapar mötesplatser för människor i alla åldrar”

Linus Holmqvist skriver i dag om hur Hemsjö IF arbetar för skapa en mötesplats för alla personer i alla åldrar och med olika intressen.

Tycker allt att jag varit ute i god tid till de flesta av mina texter innan… Men nu när jag fick det där smset, ”nu är det banne mig din tur igen nästa vecka”, då fick jag lite smått panik. Har inte hunnit få ihop tankarna eller några idéer till en ny text, vad ska jag skriva om denna gång?

Men nu sitter man här en sen måndagseftermiddag på uteplatsen som vetter mot våra gräsplaner på Byvallen. Att få sitta här och skriva en text blev inte bara inspirerande utan man fick även en härlig känsla i kroppen av alla glädjerop och all glädje som kom från alla barn och vuxna som befinner sig här just nu.

Det är väl den där känslan och inspirationen som gör det så otroligt roligt att få vara en del av Hemsjö IF. Valet att ta över ordförandeskapet efter Kristina var inte ett självklart val. Hur ska man kunna ta över från Kristina? Allt arbete som hon lagt ner, alla bra idéer som både hon och Benny har kommit med och utvecklat föreningen med, hur skulle jag kunna mäta mig med det?

Alla tankar och frågor landade sedan i valet att tacka ja och det valet har jag inte ångrat en enda gång sen jag sade ja! Jag har haft otroligt roligt alla dessa år. Tror att vi är uppe i femte året nu och jag hoppas på många fler.

Just nu sitter jag och väntar in starten på vårt styrelsemöte och har då under tiden möjlighet att spekulera i hur ett eventuellt nytt klubbhus kan tänkas se ut. Det är kul att kunna Visualisera bilderna i huvudet av hur Byvallen kan utvecklas och bli en än bättre mötesplats och aktivitetsplats, inte bara för våra medlemmar men även för bygden i helhet.

Det är ändå något jag tycker att vi redan gör, vi skapar mötesplatser för människor i alla åldrar, men dock inte i den skala vi har potential till. För att skala upp den biten krävs det inte bara engagemang från föreningens sida utan även goda samarbeten både med kommunen och lokala näringsidkare. Det är vi tillsammans som kan utveckla och förbättra förutsättningarna för våra barn, ungdomar och seniorer oavsett aktivitet och behov.

En rolig aktivitet som satt Hemsjö på kartan, speciellt kartan för många av traktens A-traktorförare är vår årliga EPA-träff som i år hade rekord i antal anmälningar. Vi hade två ekipage som kom hela vägen från Sätila för att ställa ut på träffen. Jättekul!

Ett arrangemang som är till för våra ungdomar. Som en av våra medlemmar sade i lördags, ”Det är inte tävlingen i sig som är fokus, utan att få umgås och hänga med kompisar och likasinnade som är det roliga, tävlingen är bara en bonus”.

Hemsjö Motor startades då vi såg ett stort behov för våra ungdomar med intresse för motor att ha en plats där de får lov att vara, ha möjlighet att utöva och dela sina kunskaper och erfarenheter med varandra. Från starten var fokus på att bedriva en verksamhet främst för dem som kör A-traktor men i skrivande stund har sektionen mer ändrat fokus till att verka för alla våra motordrivna ungdomar, oavsett om det är EPA eller personbil vi ägnar tiden åt!

Som ett av alla våra motton lyder,

Alla är välkomna!

LINUS HOLMQVIST
Födelseår: 1992.
Familj: Singel.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ordförande och spelare i Hemsjö IF samt medlem i Matchmiljögruppen i VFF.

Lämna en kommentar