ANNONS:
ANNONS:

Offensiv kraft klar för Alingsås IF

Marcus Waltilla. Där har ni det senaste tillskottet till Alingsåsfotbollen. Den 1 juni blir han spelklar för Alingsås IF från sin senaste klubb BK Skottfint.

Marcus Waltilla har Nols IK som moderklubb men spelade sina första seniormatcher i Ahlafors. Men de senaste tre säsongerna har han lirat med Göteborgslaget BK Skottfint i division 3 och 4.

– Jag flyttade till Alingsås för ett år sedan och har pendlat till Göteborg sedan dess, berättar Marcus, som fick tips från vänner om att välja just Alingsås IF.

– Jag hörde att det var en skön förening, och det tycker jag verkligen att det är också. Jag har tränat en och en halv vecka med dem och det är bra killar i laget. Dessutom är det nära hemifrån och Mjörnvallen är en fantastisk anläggning.

Marcus beskriver sig som en spelare med främst offensiva egenskaper. Även om han säger att han inte är lika snabb längre, nu när han fyller 30 under 2015.

– Kroppen är väl inte vad den har varit, så jag är inte lika snabb längre. Men jag brukar göra en del poäng, både mål och assist. Jag trivs bäst som forward men kan spela vad som helst så länge det är en offensiv roll.

Han spelade med Skottfint i fredags, men nu är det fullt fokus på Alingsås IF.

– Jag har inte tränat med Skottfint på ett par veckor nu så det blir nog inget mer spel med dem. De skulle ringa om de behövde folk i helgen, men annars är det AIF som gäller.

Lämna en kommentar