ANNONS:
ANNONS:

Om veckan som gick

Så kör vi återigen en liten Bredsida.

Veckans bomb – om man ska ta i lite – i den lokala fotbollen var att Albin Andersson lämnar Gerdsken för spel i moderklubben Södra Härene. Att varva ner som 26-åring kan tyckas tidigt, och i mina ögon var det lite förvånande att han inte hamnade i någon annan division 3-klubb om han nu skulle lämna GBK. Men efter fyra år på högsta lokala nivå tar mittbacken nu ett kliv tillbaka i seriesystemet och ska hjälpa Härene upp i femman. Ja, för ett topplag i sexan bör de gröna bli med en sådan spelartyp som Andersson i laget. Om nye tränaren Niclas Springh sätter honom i mittlåset är det inte många division 6-strikers om tar sig förbi där med både bollen och livet i behåll.

SHIF meddelande även att Calle Josefsson och Filip Sjöö är klara för klubben efter ett uppehåll från fotbollen. Relativt okända spelare för mig, men ändå ett tecken på att det är lite drag runt Södra Härene inför 2022.

………………

Den andra stora värvningen – bredvid Albin Andersson – var Alingsås FC:s av Emelie Liljered. Mittfältaren har tidigare lirat med Kungsbacka i Elitettan men kommer närmast från Rössö i division 1. Enligt uppgift en spelskicklig mittfältare som jag gissar kommer att bidra med mycket redan i år.

På tal om AFC har klubben meddelat att Jerry Carlsson lämnar rollen som sportchef. Robert Ranieli tar över den rollen, men om det är tillfälligt eller permanent får framtiden utvisa.

………………

På tal om nyförvärv har Alingsås KIK presenterat HildaNorén från Floda, som beskrivs som en form av klassisk frejdig ytterback med bra passningsfot.

………………

Sollebrunn/Långared har presenterat en ny tränare efter Toni Sundvall. Det blir Christian Karlsson som tar över Bjärkegänget när de startar om i division 4. Karlsson bor i Vedum, men kommer från Alingsås och har tidigare varit verksam i bland annat Långared BoIS.

………………

Gerdsken fick ingen resultatmässigt rolig start på 2022. I träningsmatchen mot någon form av U-lag från IFK Göteborg vann Blåvitt med hela 8-1, efter 7-0 i paus.

Noterbart är att Alingsåskillen Hampus Heed, med min gamla lagkamrat Robert Heed  som far, lirade matchen för IFK Göteborg.

………………

Det hackas mycket på Robert Perlskog och Claes Hellgren i sociala medier. Men jag njuter av deras babbel och ser det som ett komplement till själva handbollsmatchen. Lite utsvävningar och anekdoter – kryddat med en och annan färgad personlig åsikt – höjer min upplevelse av det hela.

………………

Fortfarande ingen egen fotbollsträning under 2022. Men med en tredje spruta runt hörnet och efter att ha agerat publik kring grabbarnas träningar så kommer det nog närmare och närmare.

………………

Ni hänger väl med på silly season-sidan? Hojta om vi har missat något namn.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar