ANNONS:
ANNONS:

Pontus Hägg avgjorde derbyt

Säven/Hol och Vårgårda IK FK stod båda på noll poäng inför kvällens möte. Men nu – efter 2-0 hemma på Hols IP – tog Säven/Hol sina första poäng för säsongen.

Referatet med Jonas

Det är en nöjd tränare i Mats Frank som berättar om första segern för året.

– Jag var lite orolig innan för vi hade flera spelare borta. Men nu i efterhand känns det riktigt bra att vi klarade av att vinna, säger Mats, som berättar om en chansfattig match.

– Det var två lag som var ganska försiktiga och i första halvlek hade vi var sin målchans. Sen öppnade det upp sig lite mer i andra, men jag tycker faktiskt att vi försvarade oss bättre än dem vilket gjorde att vi fick några fler chanser. Så jag tycker att det var rättvist.

Det var Pontus Hägg som spräckte nollan när han stötte ett inspel i mål i början av andra halvlek. Och mot slutet avgjorde Henrik Olsson när han satte dit 2-0 på ett liknande sätt.

Noterbart är att Patrik Elmander gjorde säsongsdebut i Säven/Hol.

– Han har tränat några gånger och nu när vi hade några borta så passade det bra. Han hade inte så många egna chanser men han gjorde mycket nytta ändå genom att få fast bollen där framme, säger Mats Frank.

För VIK FK var detta den fjärde raka förlusten, och laget är solklar jumbo med endast ett mål framåt på dessa fyra matcher.

ÖVRIGA TISDAGSMATCHER
Herrljunga – Hössna/Timmele 2-1
Mål: Fidan Tahiri 2.

Södra Vings IF – Annelunds IF 2-1
Mål: Gabriel Holmén.

IK Frisco – Emtunga 7-2
Mål: Kevin Korpås 3, Jonas Jonasson, Lahcen Hassine, Elias Bengtsson, Alexander Rahm.

HIF Akademi – Mariedals IK 4-0
Mål: Madeleine Mårtensson 3, Felicia Helgesson.

Lämna en kommentar