ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Vi kör igång en ny vecka med en ny Bredsida.

Alingsås IF fick med sig 1-1 från sista vårmatchen borta mot Tidaholms GoIF. Filip Larsson gjorde 1-0 efter paus men hemmalaget kvitterade ganska omgående. Dessutom räddade Philip Bossle en straff i första halvlek och enligt rapporterna var 1-1 ett resultat som Grönvitt ska vara ganska nöjt med. Även vårsäsongen i stort har varit bra från Niklas Klingbergs gäng, även om det nu är fem poäng upp till Skövde. Tre kryss på de fyra sista matcherna kostar givetvis poäng, och i höst finns det inte utrymme för särskilt många poängtapp om det ska bli bättre än den andraplats laget tar semester på.

Lite oväntat är det målskyttet och de uppsnackade offensiva herrarna som kanske inte levererat som förväntat. Åtta mål på Oliver Östlind är godkänt – även om ett par straffmissar och andra bommar försämrar statistiken – men två mål vardera på Heljegård, Krabbe och Fronken Johansson tror jag ingen är särskilt nöjd med. Men visst – bredden gör att målen fördelas på fler fötter, men några fler nätrassel från nämnda gubbar under hösten står nog på önskelistan hos Niklas Klingberg.

…………..

Vårgårda avslutade våren med en bekväm 3-1-seger hemma mot Trollhättans BoIS. Sköna poäng som skapar arbetsro och lugn i både klubb och trupp inför hösten. Nu har VIK fortsatt chansen att bli best of the rest bakom Skövde och AIF. Hösten spelas emellertid utan Jahid Jawid som drabbats av hjärtmuskelinflammation. Samma åkomma som Ludde Andersson brottas med sedan tidigare och nu blir det även vila en längre tid för Jawid – vilket så klart blir ett avbräck för VIK.

…………..

Holmalund spelade 0-0 för andra gången på kort tid, nu borta mot IFK Tidaholm. Ännu en stark poäng att ta även om HIF är i stort behov av trepoängare. Men nu har Mikael Prodér omedelbart fått defensiv effekt på laget och stoppat blödningen som pågick i många veckor innan tränarbytet. Fortsatt prekärt läge, men nu bör det åtminstone finnas en tro på nytt kontrakt inför höstsäsongen.

…………..

Alingsås KIK avslutade sin tunga vårsäsong med en fin prestation. Visserligen en ny förlust, men endast med 3-1 mot topplaget Eriksberg. Även om kontraktet sedan längre är kört kan den här matchen ge lite råg i ryggen för att göra en bra höst och bygga vidare på det som Jörgen Andersson påbörjar sedan han tog över huvudansvaret.

…………..

Annelund fick inte till det framför gästande Folkabos mål i torsdags utan bortalaget vann med 3-1 på Centret. Ett resultat som kändes lite onödigt och som gör att Annelund fortsatt får se upp nerifrån.

I samma sörja runt strecken återfinns även Herrljunga. Det blev stryk med 2-0 i den tuffa bortamatchen mot Grolanda/Floby, och av 2-0-förluster blir det ju som bekant aldrig några poäng.

…………..

Mjörn lyckades inte vinna hemma mot Lödöse/Nygård utan fick nöja sig med ett sent kvitteringsmål av Gabriel Skarrie. 1-1 var dock viktigt att få med sig och det är fortsatt jämt i kampen om kvalplatsen. Under strecket ser ÖSK allt mer avsågat ut, men chansen finns givetvis om laget laddar om och gör en bra och poänggivande höstsäsong.

…………..

Spark hade bra möjlighet att ta årets första seger när Norrmalm gästade Alingsås. Men det blev förlust med 3-1 i jumbomötet, och som lök på laxen blev det även torsk i söndagens match mot Borgstena med 8-1.

I toppen körde Alingsås City över Sandhult och skuggar alltjämt Borås AIK i kampen om seriesegern. Hemsjös 1-4 mot Sparsör var ännu ett bevis på att HIF i år inte har det som krävs för att hota de bästa lagen.

…………..

I den andra sexan slutade lördagens Bjärkederby 2-2. Mitt SMSK hade både 1-0 och 2-1, och det är som alla vet surt att släppa in ett sent kvitteringsmål. Det fanns chanser till 3-1 och jag tror inte att så många sollebrunnare hade försökt prata bort en knapp hemmaseger. Samtidigt ska vi i SMSK inte försöka prata bort krysset då vi först bommade våra lägen och sen inte lyckades stoppa anfallet som gav 2-2 uppstyrd av Alex Östlind Sverin. Ryktas om att han ska lämna för Gerdsken redan nu i sommar och det blir ett stort tapp för SAIK om så sker. Men ändå helt rätt att spänna bågen för den talangfulle ynglingen, som sägs ha nobbat Alingsås IF för att istället satsa på Gulsvart.

Redan i morgon tisdag väntar ny toppmatch på Brynet när tvåan Levene/Skogslund gästar. Blir tufft då de visat en brutal form på sistone.

I seriens andra derby stal Frisco poäng mot Södra Härene för andra gången i år. 0-0 slutade det hela och Hära tappade därmed viktiga poäng i toppen – men starkt av Frisco.

Södra Härene presenterade för övrigt Pontus Ynge som ny spelare strax innan derbyt.

…………..

Börjar närma sig halvtid på tabellsidan – och då kan det vara värt att ta sig en titt.

…………..

Har hyfsat säkra uppgifter på att Gerdsken har gjort klart med en förstärkning inför höstsäsongen. Det är den offensiva spelaren Johan Brandin som hämtas in från Gais U19.

…………..

Även Holmalund har sett över sitt offensiva stall inför hösten- Qendrim Pllana har återvänt till HIF efter sin sejour i Vårgårda IK och debuterade redan nu mot Tidaholm. Efter semester förväntas även Felix Martinsson göra comeback i den röda tröjan. Martinsson som gjorde ett par säsonger i HIF för några år sedan var då en spelskicklig poängspelare, återstår att se om han fortfarande kan göra skillnad i trean efter en tid utan fotboll eller på lägre nivå.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar