ANNONS:
ANNONS:

Så var det måndag igen

Vi kör igång en ny vecka med en Bredsida.

Några dagar i skidbacken kan göra gott ibland. Därför skrivs det mesta av den här Bredsidan från stugan med utsikt upp mot toppen av backarna i Branäs. Veckans träningar med SMSK hanns med innan avfärd medan gubbarna lirade Sporttiorget cup i Vara på söndagen utan mitt deltagande.

………….

I skidbacken fick jag veta att Nordvärmlands FF – som ironiskt har sitt näste alldeles intill Branäs – dragit sig ur divison 3. Den vakanata platsen har nu Holmalund (ett av de bästa kvallagen från i höstas) i sin hand och troligen måste de lämna besked till förbundet nu ganska snart. Blir intressant att se hur HIF väljer att göra. Noterbart är att den lediga platsen finns i nordvästra trean – vilket alltså inte blir samma som den AIF och VIK spelar i.

………….

Annars börjar träningsmatcherna ticka igång allt mer, åtminstone för våra så kallade bättre lag. Gerdskens lirade årets andra fajt när det blev förlust med 2-0 borta mot division 3-laget Lunden/Överås.

Ännu värre siffror blev det för Alingsås IF i Nils Jannessons första fajt som tränare. Visserligen sägs Kongahälla förstärkt efter höstens serieseger, men 6-2 i baken var väl ändå inte den starten som det grönvita gänget hoppats på.

För de grönvita damerna gick det betydligt bättre. Hemma i Alingsås blev det seger med 2-1 mot fjolårets rival Trelleborg – målen gjordes av nya Filippa Hopkins och Tove Lorén.

………….

Alingsås FC avslutade årets division 2-spel med förlust mot Paratodos med hela 9-1. Tabellen haltar något, men AFC ser ut bli sexa av de åtta lagen och därmed  hänga kvar i tvåan.

I trean tog Södra Härene en fin 6-3-seger borta mot Mariedal. SHIOF därmed förbi AFC U på målskillnad i botten av tabellen. En match återstår i den serien innan vi vet hur tabellen slutar.

………….

Ture Leden är den enda gästskribenten som ännu inte debuterat. Men lugn – debuten sker redan på onsdag så det är bara att se fram emot det.

………….

Frisco, Gerdsken, Alingsås IF och Holmalund har nu också bokat in matchannonser inför årets säsong. Kul med snabb respons från de trogna annonsörerna.

………….

Helgen avslutades med att bevittna Arsenals rättvisa seger mot Liverpool. Segt för mig med sympatierna på Anfield, och nu ser det ut att väga över till City ännu en gång. Men, men – bara att tugga i sig.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar