ANNONS:
ANNONS:

Sex månader sedan starten

1 november 2014 är det datum jag räknar som den här sidans födelsedag. Det betyder att det i dag är sex månader sedan det första inlägget skrevs.

Det har varit ett omtumlande halvår, och jag visste självklart inte vad jag gav mig in på när det hela brakade igång i höstas. Men trots att förberedelserna var tämligen små och varken innehåll på sidan eller arbetssätt var särskilt planerat är jag i dag väldigt glad över att jag vågade kasta mig ut. Det har varit grymt roligt, och jag känner också att sidan hela tiden har utvecklats. Före nyår var det nästan enbart fokus på Silly Season, medan det med start i januari har dykt upp några nya inslag.

Lokalfotboll på väg med Inges Bil är ruskigt skoj att göra, men är samtidigt väldigt tidskrävande. Gästskribenterna förgyller våra onsdagar med läsvärda texter, och det höjer i mina ögon sidans kvalité med just ett sådant inslag. Vidare har det blivit en hel del referat, min personliga reflektionssplats Bredsidan har sett dagens ljus och så sent som i går gjorde Förstafemman debut. Sen har vi också sjösatt tävlingen Måltjuven, där vi ska kröna traktens skarpaste målskytt.

Till största delen startade jag naturligtvis sidan för att jag tycker att lokal fotboll är väldigt roligt. Det tycker jag fortfarande, men samtidigt är responsen från läsarna också viktig. Besökssiffrorna har hela tiden ökat, och den sista månaden har varit riktigt bra ur den synvinkeln. Till viss del går det också att utläsa vilka typer av inslag som är mest populärt, vilka veckodagar som är hetast och om ni helst läser framför mobilen eller datorn. Men besökssiffror är inte allt. Den personliga kontakten med läsarna är minst lika viktig, och det går inte att beskriva vilken energi det ger att få en verbal ryggdunkning för den tiden man lägger ner. Många frågar hur jag hinner och orkar med allt. Den snabba svaret är att det är så roligt att man bara öser på utan att tänka. Det långa svaret är så klart krångligare, och vid några enstaka tillfällen har jag stannat upp och funderat över hur min vardag ser ut. Men trots svårigheten att få ihop det berömda livspusslet med familj, jobb och mitt eget fotbollsspelande har slutsatsen emellertid alltid blivit att det är värt mödan. Jag har också släppt tankarna på att jag sviker läsarna de gånger jag måste välja bort en matchbevakning för att vara hemma och ladda om batterierna.

Vill också passa på att tacka de föreningar som annonserar på sidan och de företag som hittills valt att exponera sig på lokalfotboll.se/0322. På sikt finns en drömbild av att till viss del kunna leva på att skriva om lokal fotboll, men än så länge är den bilden ganska suddig.

Men vad gör det nu när vi har en purfärsk fotbollssäsong att sätta tänderna ni. Förresten grymt kul att seriespelet är igång – nu fattas bara vårvärmen så man slipper stå och frysa som på Tånga hed i går. Jag ser fram emot många matcher, mycket skvaller under sommaruppehållet och en och annan lokal serieseger framåt hösten. Väl mött här på sidan även i fortsättningen.

FÖRSTA HALVÅRET I SIFFROR
Publicerade inlägg: 377.
Totalt antal besök: 118 692.
Rekord på en dag: 1264.
Andel som läser via mobilen: 64 procent.
Andel kvinnor/män bland besökarna: 46/54 procent.
Mest lästa enskilda text: Presentationen av Måltjuven.
Mest besökta sidan utöver startsidan: Silly Season 2015.

1 svar på ”Sex månader sedan starten”

Lämna en kommentar