ANNONS:
ANNONS:

Sju matcher på listan

Helgens Hetaste är tillbaka på allvar. Nu med sju högintressanta seriematcher på menyn.

IF Böljan – Holmalunds IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Nu börjar allvaret för Holmalund som inte riktigt fått igång maskineriet på försäsongen. Det har å andra sidan inte Böljan heller som bara gjort ett mål på de tre senaste träningsmatcherna. Jag tror på en målsnål historia även här, och väljer att både tro och hoppas på att HIF får sista ordet.
Tips: 0-1.

Gerdskens BK – Hestrafors IF
Serie: Division 3 mellersta Götaland.
Kommentar: Gerdsken är svårbedömt inför årets första seriematch. Bakåt tror jag mig se en stabilitet medan spelet sista tredjedelen är mer av ett frågetecken så här kort in på 2017. Här står mycket prestige på spel när Niklas Andersson gästar G-vallen, och det borde ge båda lagen extra bensin. Gästerna – som förstärkt laget – är knapp favorit i mina ögon, men känslan är att det kan sluta hur som helst.
Tips: 1-1.

Vårgårda IK – FC Trollhättan
Serie: Division 2 norra Götaland.
Kommentar: FCT måste gälla som favorit här efter sin storseger i premiären. VIK vill så klart resa sig efter förlusten i Lidköping och detta kan bli en match mellan VIK:s kollektiv och FCT:s individuella skicklighet, och tyvärr tror jag på andra raka förlusten för Vårgårda. Karl-Anton Pettersson är avstängd, så frågan är hur VIK formerar laget. Kanske in med Jocke Berg och upp med David Lager på mitten? Eller Jahid Jawid från start?
Tips: 1-3.

Götene IF – Alingsås IF
Serie: Division 3 mellersta Götaland.
Kommentar: Tuffast tänkbara start när AIF möter seriefavoriten på bortaplan. Men också en ganska skön match att gå ut och lira avslappnat i, och ett hårt arbetande lag med en Andreas Johansson på spelhumör kan räcka till poäng här. Men det skulle jag nog ändå se som en liten överraskning.
Tips: 2-1.

Holmalunds IF – IFK Falköping FF
Serie: Division 3 mellersta Götaland.
Kommentar: Ett klassiskt möte om man tittar på en femårsperiod bakåt i tiden. Ofta jämna matcher, och jag tror på en hård kamp även den här gången. Får Holmalund ihop helheten finns det god segerchans, men Falköping är alltid välorganiserat och svårslaget. Kan krävas matchavgörande prestationer av exempelvis André Nilsson för att samtliga poäng ska stanna i Alingsås.
Tips: 3-2.

Mariestads BoIS FF – IK Frisco
Serie: Division 2 norra Götaland.
Kommentar: En svår premiär för Frisco med min seriefavorit Mariestad på bortaplan. Med det – och Friscos klena premiär i fjol – i åtanke väljer jag att ge hemmalaget tipset här. Men Får gästerna ordning på defensiven kan så klart det offensiva gardet – med Annelie Carli i spetsen – skjuta med sig poäng hem.
Tips: 2-1.

HIF Akademi – IFK Tidaholm
Serie: Division 2 norra Götaland.
Kommentar: Jag tror på en flygande start för Akademin. Med en spelsugen Antonia Ferm Sandberg i laget och flera yngre tjejer som äntligen spelar på en lagom nivå ska det här gå vägen. Varför inte ett traditionsenligt målkalas?
Tips: 5-1.

Lämna en kommentar