ANNONS:
ANNONS:

Sofias sista text

Sofia Björklund sätter punkt med sin sista text som gästskribent. Hon gör det med bland annat en rapport från Samuel Thorells debut i VIK-gänget.

Sista insändaren och det känns som om veckorna sprungit iväg. Redan november och snart knackar julen på dörren. Jag har aldrig varit en person som fått ner mina tankar i skrift och reflekterat över saker och ting en särskilt längre tid. Med när jag fick detta erbjudande var jag lite nervös och det var med skräckblandad förtjusning jag tog chansen. Jag känner ändå att det gick vägen och att jag skrivit om det som är lättast, alltså det som händer runt omkring mig och min fotboll. Jag tror ju på att man måste prova på nya saker som man aldrig gjort innan för att kunna växa som människa. Precis samma i fotboll, man måste våga gå ut sin comfortzone och kasta sig in i olika utmaningar ibland för att kunna känna sig lite extra levande.

Vi hade vår första träning med Samuel (Thorell, ny tränare) i veckan (vi kör på lite för de som vill) och jag måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad. Väldigt saklig och man märker att han har fotboll i både huvud och själ. Jag tror att detta blir en positiv förändring för oss som lag och individer. Jag fick lite känslan av att många kommer kunna växa som fotbollspelare och även vi som lag kommer kunna bli ännu starkare som en grupp. En känsla som vi får se om det stämmer. Kul och välkommen till VIK Samuel ännu en gång.

Även om fotbollen inte är igång precis som vanligt så har jag nu detta året klarat mej från tråkiga skador på höstsäsongen och kan i år spela med Södra Härene Futsal. En härlig blandning av yngre och äldre spelare från fyra olika föreningar från bygden. Vi är en stor trupp och det kändes direkt som hemma redan första träningen.  Jag spelade i Hära innan och man har ju verkligen längtat efter några av sina gamla fotbollskompisar och det känns precis som man aldrig lämnat Sporthallen.

Och man får inte glömma Jimmy Åkesson som alltid cirkulerat kring Hära och man får nu äran att få denna man som coach i år. Så nu i höst och vinter får den gröna tröjan åka på och det är inte med lite extra förväntan man bär den. Ska bli riktigt kul och man har verkligen något att se fram emot i detta mörka och kalla vädret, samt slippa frysa nu när man har lyxen att lira inne .

Så nu säger jag tack Jonas för denna möjligheten att lyfta fram min klubb, mig själv, mina tankar och dagar i ett sånt bra forum som Lokalfotboll är. Jag hoppas vi alla fortsätter stötta , läsa och kommenterar på denna sida. Det har varit ett spännande år med väldigt mycket på gång, många eldsjälar i klubbar runt om som kämpat, spelare som år efter år drar på sig skorna och det är för den enda anledningen att VI ÄLSKAR fotboll!

Ha det bäst folket och glöm inte linimentet på försäsongen 😀 /Fia

SOFIA BJÖRKLUND
Födelseår: 1985.
Familj: Sambo och två tonårsdöttrar.
Bor: Vårgårda.
Klubbar i karriären: Rångedala IK, Kronängs IF, Södra Härene IF och nuvarande klubb Vårgårda IK.
Lokal favoritklubb: Vårgårda IK såklart!
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Vårgårda IK.

Lämna en kommentar