Tionde raka AIF-segern

TV: Alingsås IF strålande första halvlek grundlade segern i seriefinalen mot Hestrafors. 2-0 efter tio minuter blev till 3-1 vid full tid på Mjörnvallen.

Det tog inte många minuter för Alingsås IF och Andreas Johansson att visa var skåpet skulle stå i seriefinalen. Efter knappt tio minuter fick skyttekungen Johansson bollen på högerkanten, och han bröt med styrka och teknik in mot mål, drog en gubbe och dundrade in bollen intill stolproten.

Bara minuter senare kom även 2-0. Fjolårets succéman Jocke Larsson glömdes av helt av bortaförsvaret efter ett långt inkast av Fredrik Wiland, och Larsson avslutade med en resolut vrist i nät.

Efter det tappade AIF initiativet i matchen för några minuter. Hestrafors kontrade också till sig en kalasmöjlighet att reducera, men James Clark var snabbt ute och snuvade Anton Svanlind på friläget.

Istället var det väldigt nära  – och borde kanske blivit – fler hemmamål före paus. Andreas Johansson och kompani svärmade som en nyutsläppt näve loppor i och runt gästernas straffområde, men varken Andreas, Jocke Larsson, Adam Borhammar Wahlin eller någon annan lyckades sätta dit bollen trots flera klara lägen. Men rent spelmässigt var det en grym halvtimme hemmalaget presterade efter de två täta målen.

Hestrafors hade ett par möjligheter mot slutet av halvleken, men James Clark höll tätt och 2-0 stod sig halvleken ut.

I början av andra akten såg AIF ut att kontrollera matchbilden, även om det inte skapades chanser i samma tempo som första 45. Men helt plötsligt började Hestrafors ta över, och det kändes farligt hela tiden när gästerna stack upp. Anton Svanlind hade två kanonlägen där han förlorade duellen med James Clark, men när hemmakeepern kort senare boxade ut en inläggsfrispark rakt i pannan på Conny Carlsson var 1-2 ett faktum med 20 minuter kvar.

Tolv minuter senare var kvitteringen bara millimeter borta. Anton Svanlind drog en lurig frispark mot första stolpen, och bollen studsade i virket och var på väg mot tvåa fria bortaspelare. Men då lyckades Andreas Glännbro fläka sig och störa undan bollen. Mycket bra gjort av AIF-kaptenen.

Det blev också Hestrafors sista heta målchans i matchen. Alingsås IF kunde spela av slutminuterna förhållandevis  enkelt och efter att Jocke Larsson rullat in 3-1 kunde grönvitt räkna in säsongens tionde raka seger. Nu är man också fyra poäng före dagens motståndare och har dessutom en match mindre spelad.

Andreas Johansson har precis krutat in 1-0.