ANNONS:
ANNONS:

”Truppen har varit för tunn”

Alingsås FC får starta om i division 1 2018. Detta efter att Holmalunds IF på söndagen ramlat ur Elitettan.
– Truppen har varit för tunn och i yngsta laget, säger tränare Jerry Carlsson på väg hem från Stockholm efter 1-5 mot AIK i säsongsepilogen.

Det var ett tufft läge inför sista omgången för HIF. Och även fast man fick den nödvändiga hjälpen av Östersund som slog Böljan lyckades Alingsåslaget inte göra sitt. Det vill säga ta poäng mot AIK.

– Vi fick en bra start och Linnea Ström gjorde 1-0 ganska tidigt, säger Jerry Carlsson.

Men AIK var starkare i de avgörande duellerna och före paus vände hemmalaget via två nickmål. I andra halvlek om även 3-1 på en liknande situation i Holmalunds straffområde.

– Det är tre dueller där de är starkare än oss. Vi pratade i paus om att det räcker med en poäng och försökte trycka på för en kvittering. Men när 3-1 kom blev det för svårt, säger Jerry, som fick se AIK göra två mål till innan slutsignalen ljöd.

Nu ramlar HIF ur Elitettan på sämre målskillnad än Böljan. Jerry Carlsson – som basat över laget i höst – försöker hitta anledningar till att laget inte räckt till.

– Målskyttet är en sak. Men i det stora hela har truppen varit för tunn och kanske i yngsta laget. Det är sex spelare som började året i Akademin som spelat ganska frekvent nu på hösten och vi räknade ut att det är nio spelare som av olika anledningar försvunnit under resans gång. Det har gjort att vi varit väldigt ojämna i våra prestationer, både mellan matcherna och under perioder i matcherna.

– Sen har träningsförutsättningarna varit ganska dåliga tycker jag, särskilt under senare delen av hösten. Det har också påverkat, och vi har heller inte varit tillräckligt många för att ha en konkurrenssituation som behövs.

Om Jerry Carlsson är aktuell för en fortsättning i nya Alingsås FC är inget han vet något om.

– Mitt kontrakt går ut och vi har inte pratat någon framtid. Och jag har ingen aning om vad jag ska göra framöver utan vi får se vad som händer.

Lämna en kommentar