ANNONS:
ANNONS:

Välförtjänt kontrakt för HIF

Den här helgen fokuserar vi självklart mest på Holmalunds imponerande kvalspel.

Holmalund har i mina ögon svarat för ett mycket bra kvalspel. Det är inte lätt att gå in som favorit i en grupp efter en knackig höst i serien, men HIF har från minut 46 i första matchen mot Främmestad dikterat villkoren mot gruppseger och förnyat kontrakt. Jag har sett två av tre matcher och i de båda jag bevittnat har segrarna varit helt rättvisa. Den allra klaraste vinsten kom dessutom i lördagens gruppfinal – där det i ärlighetens namn var klasskillnad mellan lagen.

IFK Hjo såg helt enkelt ut som ett lag från division 4. Självklart några duktiga spelare, men i det stora hela var fysiken, snabbheten, tekniken och spelet inte i närheten av att matcha Holmalund. Visst kunde det blivit mer match av det om Hjo utnyttjat sina chanser – särskilt den i slutet på första halvlek – men Holmlaund var helt enkelt för bra.

Sebastian Bülow Andersson var strålande på sin högerbacksposition. Gustav Öman kändes mer bekväm än i första kvalmatchen mot Främmestad och på mitten visade Andreas Roos att även han håller på den här nivån. Tycker också att Sebastian Sannestål tagit ansvar genom det här kvalet. Han kom från division 6 i vintras men har klarat av att anpassa sitt spel till det högre tempot. Det visade han inte minst mot Främmestad då han var rent lysande.

Tobias Nordgren är en annan som visat att han ville spela kvar Holmalund i trean. Avstängd i lördags men riktigt bra de första två kvalmatcherna. Sen måste man även nämna Anton Stenseke som trotsade sin blödarsjuka en sista gång i lördags. Han bidrog med en nick i ribban, det viktiga 1-0-målet och ett i övrigt uppoffrande spel innan krampen slog till efter dryga timman. Namn som Adam Axede och Christoffer Ängberg behöver inte nämnas, de gör alltid ett stort jobb med hög lägstanivå.

Bäst i kvalet har dock föga överraskande André Nilsson varit. Att gå in halvskadad och otränad och helt enkelt visa att man är en klass bättre än resterande 21 aktörer på banan är oerhört starkt gjort. Om nu Holmalund var för bra för IFK Hjo så var Andre Nilsson för bra för det här kvalet.

Efter slutsignalen visste inte Johan Nilsson om han blir kvar som tränare i Holmalund. Eller så visste han mer än vad han sa? Det får vi kanske aldrig veta, men jag antar att om Nilsson blir kvar i HIF blir det nog ganska snart officiellt.

……………….

Som väntat sket det sig för Annelund i kvalet mot femman. IFK Hjos storförlust gjorde att det lilla hopp som fanns försvann redan innan gruppfinalen mellan Wargön och Begdalen. Där vann för övrigt Bergdalen med 3-1 och tog hand om gruppsegern. Kan inte låta bli att tycka att Annelunds manskap borde ha räckt till nytt kontrakt i femman. Men nu blev det inte så, och nästa år väntar derby mot exempelvis Frisco/Hudene – om den konstellationen kommer till spel vill säga.

……………….

Martin Lindstrand tackade den gångna veckan för sig som tränare i Östadkulle SK. Faktiskt lite förvånande i mina ögon, trodde nog att han skulle köra ett år till. Men han har gjort ett stort jobb i ett par år när ÖSK startade upp damlag.

……………….

I går avslöjade vi att Anders Hindström tar över Säven/Hol. Överlag är det några klubbar där ute som jagar ny tränare eller jobbar för en förlängning med nuvarande. Vet ni läsare något som jag inte vet är det bara att höra av sig.

……………….

En tränare som ska ha klart med nytt uppdrag är Mikael Prodér. Säkra källor säger att han ska ta över Kungsbacka DFF i Elitettan, även om klubben ännu inte bekräftat någonting.

……………….

Funderingarna om sajtens framtid går vidare. Har ännu inte landat i någon definitivt beslut, men hoppas att känslorna tar fart åt något håll ganska snart. Den som missat bakgrunden till det hela kan läsa om det här.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar