ANNONS:
ANNONS:

VÅRENS MEST POSITIVA

I tredje delen av Semesterlistan har vi valt ut det mest positiva i den lokala fotbollen som hänt under våren. 

Semesterlistan

6 – Hemsjö IF
Efter premiärförlusten hade Hemsjö idel segrar fram till sista matchen mot Bränhult, och toppar nu södra fyran inför hösten. Eftersom det surrades om nedläggning och tunn spelartrupp i vintras har våren inte varit något annat än succé.

6 – HIF Akademi
Serieledning är alltid serieledning, och kanske att Akademin förtjänar en plats högre upp på listan. Det som talar emot det är att det talangfulla laget också i år tycks spela i fel serie. Storsegrarna är flera till antalet och kan tjejerna fortsätta att utvecklas även utan Mikael Prodér blir det guldhattar även i år.

5 – Säven/Hol
Efter den nattsvarta starten med tre raka förluster hände något med Säven/Hol. Allt föll plötsligt på plats och de goda resultaten kom på löpande band. I höst kan division 5-laget spela helt avslappnat utan att tänka på nedflyttningsstrecket och istället fokusera på att ta så många poäng som möjligt och se hur långt det räcker i andra ändan av tabellen.

4 – Holmalunds IF
Alltid svårt att vara nykomling, i synnerhet när skillnaden mellan division 1 och Elitettan är ett stort steg att ta. Men Holmalund fyllde truppen med rutin och det har givit resultat. En hyfsat stabil mittenplacering är mycket bra gjort och läget till nytt kontrakt måste betraktas som ganska bra.

3 – IK Frisco
Efter den tunga starten har Anders Hindströms gäng radat upp både bra prestationer och bra spel. Efter 6-1 i seriefinalen mot Vänersborgs FK borde självförtroendet ha vuxit så pass mycket att Frisco inte ska kunna tappa sin serieledning. Bredden och stabiliteten har varit nycklarna till framfarten, och nog bör det bli division 1 på Katebo 2017.

2 – Alingsås IF
Tio raka segrar följdes av ett kryss i våravslutningen, och AIF toppar därmed fyran. Ingen jätteskräll med serieledningen, men däremot har grönvitt varit bättre och med stabilt än vad jag trodde på förhand. Andreas Johansson har varit grym, men hela förvandlingen ligger inte där. Flera spelare har höjt sig, inte minst lagkapten Andreas Glännbro som gör sin bästa säsong på ett par år.

1 – Vårgårda IK
Det pratades om topp tre och VIK gick ut och deklarerade att siktet var inställt på avancemang. Att då gå ut och leverera på den nivå man gjort är ruskigt imponerande. Stabiliteten har varit det vinnande konceptet, och endast sex insläppta mål på tolv matcher gör att det numera inte bör finnas någon som ifrågasätter VIK:s defensiv. Framåt har flera spelare levererat, och avslutningen på våren har varit magnifik med flera stora segrar. Obsegrade hittills och solklar serieledning inför hösten. Å ena sidan vore det roligt om VIK behåller sin nolla i förlustkolumnen, som jag skrev om redan i påskas. Men å andra sidan vore det häftigt om derbyt på Brogårdsvallen i näst sista omgången inte blir betydelselös för något av lagen.

Lämna en kommentar