ANNONS:
ANNONS:

”Vi är inte intresserade av dyra snabba lösningar”

Niklas Anderssons är veckans gästskribent. I dag skriver han bland annat om att utveckla föreningen på ett sätt som på lång sikt höjer kvalitén i representationslaget.

Fem veckor sen senaste krönikan och vi har hunnit 20 träningar till… Men inga matcher har varit aktuella ännu på grund av pandemin. Seriestarten är framflyttad och precis som det varit senaste året har man ingen som helst susning vad som kommer ske framöver fotbollsmässigt. Man kan ju bara hoppas 🙏

 

Det har varit lite bakslag även i vädret och även om det är vanligt under mars månad känns det lika segt varje gång.

 

Jag har dessutom fått min första dos vaccin från Astra precis innan den stoppades tillfälligt och klarade mig ifrån blodproppar som det vart enormt mycket om i media det senaste. 37 fall av 17 miljoner pratades det om. Känns som det är farligare att stiga ur sängen än att ta vaccin… Men det bjöd på en skaplig feberfrossa och öm kropp i några dygn men det får man väl stå ut med.

 

Som jag berättade i en av mina tidigare alster så har vi ju en väldigt tunn men stark trupp trupp 2021 på seniorsidan. Efter att ha vaskat marknaden på eventuella nya spelare så inser man att ska man ha något av kvalitet som inte är boende i Alingsås så får man ha en välfylld kista eller en välmående verksamhet som genererar enorma pengar till klubben. Sen är ju frågan om man ska satsa dom pengarna på dyra spelare eller på annat som föreningen i stort mår bra av.

 

Även om ekonomin i min klubb är bra så är vi inte intresserade av dyra snabba lösningar. Vi jobbar med helt andra värden och då går det framåt långsammare tyvärr, men vi tror ändå på en hållbar utveckling på sikt där vi kan stå rakryggade gentemot hela våran verksamhet.

 

En seniorverksamhet kostar givetvis lite men man måste kunna balansera rimliga satsningar med nivån man ligger på och jobba sig metodiskt mot en bättre nivå steg för steg. Vi tror på en bra utbildning i våran organisation i alla åldrar och en stark bra ledarutbildning och på sikt kommer vi bara bli ännu större och starkare. Lyckas vi med det fullt ut så kommer förhoppningsvis även seniorerna ta ytterligare kliv både prestationsmässigt och divisionsmässigt när vi får upp bättre utbildade spelare som har en stark egen drivkraft att bli bra spelare och medmänniskor. Och framförallt får vi upp egna produkter som vill bära fanan i vårat representationslag med passion och hjärta.

 

Idag ska vi dessutom ha ett ledarmöte för föreningens alla ledare digitalt. Sedan covid slog till med full kraft har vi skjutit på många saker från föregående år men det går inte längre utan vi får hitta andra vägar till alla underbara mammor och pappor som lägger sin fritid på att utveckla våran förening och spelarna i gruppen dom verkar i. Sen har vi en stor klick ledare framförallt inom dom äldre ungdomslagen som är rekryterade för att driva/stötta vissa åldersgrupper utan att dom har sina barn i laget.

 

Under åren har vi upplevt att många som startar som föräldratränare i unga åldrar behöver stöttning och kompetens från föreningen när barnen närmar sig tonåren och där har vi som förening jobbat aktivt några år och nu ser det väldigt bra ut tycker jag, men det kan alltid bli bättre. Vi vill ju erbjuda alla våra spelare mycket träning om dom vill, och det löser vi via våran akademi och med merträning med gruppen ovanför eller under. Just detta är något vi upplever som en bra kombo. För dom som har andra idrotter så uppmuntrar vi det och dom kan ”bara” köra sina lagträningar om det finns annat under veckorna som behöver delas med fotbollen.

 

Vi jobbar med en del externa tränare som kommer in och håller i vissa akademipass så att vi inte ”sliter” ut våra lagtränare och samtidigt får ungdomarna höra lite andra röster under veckorna. Under vårterminen 2021 kommer en gammal spelare till oss. Elvir Ramadani kommer upp från Göteborg och ska köra 10 veckor. Han jobbar mycket med individuell teknik och ska gnugga två av våra akademigrupper och det ska bli spännande att se han in action på sin gamla hemmaarena.

 

På söndag är första samlingen för spelare födda 2015 och i skrivande stund är det 35-40 spelare anmälda. Ska bli så sjukt kul att få möta alla dessa glada ungdomar och förväntansfulla föräldrar. Jag och min gode vän Jimmy Andersson ska få äran att assistera våran egna fotbollsprofessor Claes Johansson under denna våren. Han fyllde 80 år för några veckor sedan så rutinen lyser inte med sin frånvaro om man säger så 😍

 

Må väl där ute 🙌

 

FAKTA NIKLAS ANDERSSON.
Födelseår: 1975.
Familj: En förstående fru och två döttrar, 13 och 15 år.
Bor: I Alingsås bredvid Gerdskenvallen.
Klubbar i karriären: Holmalund, Sollebrunn och GBK som ung spelare. Hestrafors och GBK som ledare.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ansvarig ledare i GBK senior och fotbollsansvarig.

Lämna en kommentar