ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång veckan

Även den här veckan startar vi upp med en Bredsida.

Alingsås FC är uppenbarligen i bra slag för tillfället. Hemma mot Morön kom andra raka segern sedan Alexandra Roholt gjort matchens enda mål. Synd att jämnheten inte funnits där hela året, för det är tydligt att AFC i sina bästa stunder matchar alla lag i Elitettan. Nu är nog avståndet upp lite för långt, men det finns i alla fall goda möjligheter att slå sin på övre halvan om formen håller i sig någon månad till.

………….

Alingsås KIK tog en planenlig seger mot Mariestad i fredags och har därmed fortsatt full pott. Nu väntar den uppskjuta seriefinalen mot Skultorp hemma på onsdag, och blir det seger även där tror jag att KIK kan preliminärbeställa ett gäng guldhattar. Så nu gäller det att ladda om på bästa sätt de kommande dagarna.

Frisco behövde inte ens snöra på sig dojorna för att vinna sin match. Arentorp/Helås fick inte ihop fullt lag och tvingades lämna wo till lördagens drabbning.

………….

I herrtrean blev det en mager helg. Alingsås IF tycks ha halkat av vinnarspåret då Tidaholm vann med 2-0, vilket var andra raka nederlaget för grönvitt.

Seriesuveränen Herrestad var effektivt mot Holmalund och vann den matchen med klara 4-0. Även om chanser fanns för rödvitt, är det svårt att snacka bort sådana siffror.

Inte heller GBK lyckades få med sig något matnyttigt från sin match. Bottenlaget Råslätt vann med 1-0, vilket var en missräkning för både mig och Gerdskenspelarna.

Vårgårda IK var således enda lokala lag som lyckades få med sig poäng den här omgången. Men 3-3 mot bottenlaget Ekhagen var nog inte i stil med förhoppningarna innan matchen, särskilt inte som VIK visat upp en stabilitet bakåt på senare tid. Nu var det tillbaka till vårens synder med flera insläppta, och då blir det så klart svårare att vinna.

I tabellen ligger nu alla våra lag inom fyra poäng, tämligen långt från alla strecken. Så det blir spännande derbymatcher i höst för att få fram traktens bästa herrlag.

………….

Annelund fick lappa och laga rejält till torsdagens match mot Tomten efter alla utvisningar senast. Till slut räckte det till en poäng mot bottenlaget, och känslan är att Annelund har stämplat ut från toppstriden. Det kan bli tufft nog att bli bäst i kommunen i år. Nu föll HSK visserligen mot Falköpings FK och ligger endast en poäng före Annelund, och det är oerhört jämnt i den mellersta femman med många lag inom några få poäng.

ÖSK är ett lag som dalat placering efter placering på senare tid. I helgen blev det torsk med 5-2 mot Valtorp, och eftersom Säven/Hol vaknat till där bakom i tabellen ser det nu ut att kunna bli en kamp om den negativa kvalplatsen ovanför de två avsågade bottenlagen.

Säven/Hol imponerade stort när de vann med 3-0 hemma mot tvåan Fristad. Mattias Martinsson tycks vara den som gör skillnad i årets lagbygge på Sävevallen då det blev två nya mål den här gången. Målskytt blev även Joel Hallenbert, vilket var imponerande med tanke på att han gifte sig dagen innan match. Vi säger grattis till både giftermålet och fotbollsmålet, helt enkelt.

………….

Mjörn hade en tung avslutning på matchen mot topplaget Torestorp/Älekulla. Ledning med 2-0 blev till förlust med 3-2, trots en man mer på planen sista delen av det hela. Blytungt, och strecket flåsar Mjörn lite i nacken nu igen.

………….

Derbyt på Brynet blev en jämn tillställning inför över 200 åskådare den fina fredagskvällen. 0-0 var resultatet av att ingen av planens offensiva herrar var skarp nog att ta tillvara på de två-tre lägen som vardera lag vaskade fram. Därmed rättvist med delad pott, och fortsatt mycket jämnt i kampen om bäst i Bjärke.

För egen del var det länge sedan jag var så besviken på min egen insats efter en match. Trodde att jag genom åren arbetat upp en hyfsad lägstanivå, men den här derbymatchen var tyvärr ett riktigt bottennapp för mig och mina copa. Bara att skaka av sig och gå vidare.

………….

I Alingsåssexan stal Södra Härene en stark pinne hemma mot Hemsjö. Det betyder att gulsvart får allt svårare att sluta topp två medan SHIF än en gång visat hur svårslaget laget är. Det är inte mycket som skiljer Hära från att vara med i den absoluta toppen, och det är imponerande att se år efter år.

I mitten av tabellen tog Frisco en övertygande seger mot Somali som ligger i samma del av tabellen. Kevin Korpås blev tvåmålsskytt i 5-3-segern.

………….

SAIK/Långared fick äntligen med sig ett resultat i trean. 2-2 hemma mot Skoftebyn U var välbehövligt och nu väntar en nyckelmatch mot Bergdalen U där det skulle behövas Bjärkeseger för att fixa nytt kontrakt.

………….

I damfyran öser Hemsjö på bra för tillfället. Nu blev det seger med 2-0 mot Sjömarken, och HIF därmed upp på kvalplats. Även VIK tog en fin seger när Brämhult U maldes ner till en 2-1-seger på bortaplan. En hyfsad avslutning på serien nu så är VIK:s debutår klart godkänt.

I den andra fyran gjorde ÖSK/SHF en bra insats hemma mot Göta/Edet. 3-0 slutade det hela, vilket betyder att konstellationen har goda möjligheter att undvika de två sista platserna i tabellen.

………….

Zlatan Ibrahimovic fyller snart 40 bast och har krigat sig tillbaka efter en knäoperation. I går var det dags för comeback och han behövde sju minuter på sig för att näta. Visst, inget konstmål den här gången, men fy satan vilken leverans den fotbollsspelaren står för.

………….

Leverans stod även Djurgården för i derbyt mot Hammarby. Magnus Eriksson är ingen personlig favorit, men jag är inte sämre än att jag (precis som alla andra) såg att det var just han som var planens store lirare den här gången. Men mitt tips blir att det lag med bäst defensiv vinner allsvenskan, och det är i mina ögon AIK.

………….

Desto tråkigare var Harvey Elliots befarade benbrott i Liverpools seger mot Leeds. Trots få repriser (mycket bra beslut) for mina tankar (som de alltid gör vid den typen av situationer) tillbaka till den 2 april 2000 när Holmalunds skadeansvarige Sonny Johansson tvingades staga upp ett avbrutet ben som hängde och dinglade. Det benet tillhörde mig.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar