ANNONS:
ANNONS:

Vi firar in helgen

Även den här veckan kör vi en liten fredagslista.

Alingsås IF – Trelleborg
Serie: Elitettan.
Kommentar: Oj, vilken tung match på Mjörnvallen. Trean Trelleborg gästar serieledaren AIF och vid hemmaseger rycker alingsåsarna ganska rejält mot en allsvensk plats. Båda lagen har varit stabila på slutet, men jag kan inte se hur AIF ska förlora här om de visar samma klass som sista månaden. Men det luktar lite kryss det här.
Tips: 1-1.

Hemsjö – Östadkulle
Serie: Division 6 Alingsås.
Kommentar: Här behöver Hemsjö vinna för att hänga med i kampen om topp fem. ÖSK har å andra sidan en fin form och skakar i händelse av seger av sig Hemsjö på den övre halvan. HIF har varit väldigt mycket upp och ner så till viss del avgörs den här matchen på hemmalagets prestation. Men ÖSK är hyfsat stabilt med Jesper Lindberg längst bak så jag tror att gästerna drar det längsta strået.
Tips: 1-2.

Vårgårda IK – Skara
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: När jumbon Skara gästar Tånga behöver VIK verkligen ta poäng för att inte halka ännu längre ner i botten. Men formkurvan har varit svag på sistone så jag tror inte på tre pinnar här. Möjligen kan VIK kriga till sig ett kryss.
Tips: 2-2.

Edsvära/Norra Vånga – Herrljunga
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: HSK tog en viktig seger senast och nu väntar nästa bottenkollega på bortaplan. ENV är oberäkneligt – men det är å andra sidan HSK också så detta kan sluta lite hur som helst. Därför väljer jag att vara optimist.
Tips: 2-3.

Jonsereds IF – Alingsås IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Nykomlingen Jonsered har överraskat positivt och smyger med strax bakom AIF och VIK. Senast blev det förlust på Tånga hed för JIF, och delvis därför håller jag AIF som favorit här. De grönvita kommer ju dessutom från en tung seger hemma mot TGIF när insatsen var ganska solid.
Tips: 1-3.

Kongahälla – Vårgårda IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Ännu ett toppmöte när VIK åker till Kongevi. Hemmalaget behöver vinna för att inte halka efter tätduon och Vårgårda känns emellanåt lite oberäkneligt. Mycket svårtippat, så jag drar till med ett kryss.
Tips: 1-1.

Gerdsken – Trollhättans FK
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Ny hemmamatch för GBK – nu mot ett lurigt TFK som är riktigt bra i sina bästa stunder efter vinterns förstärkningar med division 1-rutin. Ett ganska bra test för unga Gerdsken och jag tror den här matchen blir målrik och kan ta vägen lite var som helst.
Tips: 3-3.

Holmalund – Torestorp/Älekulla
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Efter flera raka vinster utmanar HIF i toppen. Fortsätter formkurvan åt samma håll ska det bli seger här på hemmaplan – och det tror jag att rödvitt löser.
Tips: 3-1.

ÖSK/SHIF– Annelund
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Grannderby där Annelund under våren visat att det ska vara favorit här. ÖSK/SHIF fortfarande utan seger, och så tror jag det förblir även över helgen.
Tips: 1-5.

Lämna en kommentar