ANNONS:
ANNONS:

Vi kör igång maskineriet igen

Vi startar med en Bredsida – trots att en av långhelgens höjdpunkter inte kommer förrän i morgon.

Alingsås IF ser just nu ut att vara i toppen av Elitettan för att stanna. Borta mot Eskilstuna blev Tove Lorén matchvinnare när hon löpte sig fri och placerade in matchens enda mål. Vilken succé det har varit att få upp Lorén ett hack i banan, nu bidrar hon med poäng i var och varannan match utöver stabilitet och energi som hon alltid haft som säker leverans.

AIF fortsatt tvåa bakom AIK, men om de båda lagen fortsätter sina segertåg lär avståndet bakåt öka. Just nu är det fyra pinnar ner till trean Trelleborg.

…………

Frisco vinkade nog adjö till topp 2 när FC Trollhättan vann med 2-0 på Katebovallen. Mikael Prodérs gäng er därmed ut att vara den enda rejäla utmanaren till Elfsborg, medan Frisco får finna sig i att kriga om tredjeplatsen.

…………

Vårgårda gjorde enligt rapporterna en slätstruken insats hemma mot IFK Tidaholm. Men Lord Ofosuhene och Felix Hafströms mål från den första halvleken räckte för att avgå med en 2-0-seger. Ett extra omnämnande förtjänar även Adam Andersson som nöp en straff för andra gången på kort tid. Nu vid ställningen 0-0, så vikten av den paraden ska inte underskattas.

Trots att Ofosuhene tvingades utgå skadad. Hoppas på snabbt tillfrisknande där för han är den enda spelaren av sitt slag i VIK:s trupp.

Vårgårda är nu tvåa i tabellen, en poäng efter Alingsås IF. AIF spelar dock sin match för omgången i morgon, så avståndet ölkar till fyra poäng i händelse av seger borta mot IFK Mariestad.

…………

Mjörn tog en riktigt fin trea hemma mot Edet. Gustav Liljedahl blev matchvinnare i 1-0-segern, och det är just sådana vinster som behövs óm man vill hänga kvar utan alltför dramatisk streckstrid. Nu finns det återigen några poäng att gå på för Mjörn.

…………

I den andra femman fortsätter kräftgången för Annelund. Nu var insatsen bättre, men mot topplaget Grolanda/Floby räckte det ändå inte till mer än en hedersam 3-0-förlust. AIF fortsatt jumbo med endast en seger hittills.

Herrljunga möter Ardala borta i morgon och har då chansen att kravla sig upp på rätt sida om kvalstrecket.

…………

Alingsås City är tillbaka på vinnarspåret efter klara 5-o mot Östadkulle. Fronken Johansson satte tre nya baljor och han lär bli att räkna med i skytteligan framåt hösten.

Vidare tog Långared poäng för andra matchen i rad när de spelade 1-1 borta mot Hemsjö. Starkt gjort, och en missräkning av både mig och Hemsjö.

Spark tog en ny över när Sjövik besegrades med 5-2, och de lilagula har nu häng på topp fyra. Fin förvandling det där.

Hol/Säven hade ledningen borta mot Hedared med fick nöja sig med 2-2 efter sen kvittering av hemmalaget. Sånt är ju alltid surt.

…………

Sollebrunn har fortsatt full pott i Trollhättesexan. Frisco orkade inte alls stå emot hemmalaget på Nya Bjärkevi som vann med hela 7-0. Ett insläppt mål har Sollebrunn på sina sju matcher, och det är naturligtvis otroligt bra.

Derbyt mellan SMSK och Södra Härene slutade med hemmaseger på Brynet. Niclas Springh chockade alla med att ta ut sig själv i startelvan, men när han istället tog plats i båset reste sig Härene och var nära en poäng. Nej, skämt åsido, SMSK:s 2-0 var nära att tappas när SHIF visade sin tyngd efter paus, men närmare än 2-1 kom inte gästerna. Istället dödade 15-åringen Filip Bergsman det hela med sitt första mål i den röda A-lagströjan.

Därmed ser det ut att bli ett trelagsrace i toppen med SMSK som utmanare till Bosna och SAIK. Nu ska mitt gäng möta dessa två senare i juni så strax efter midsommar vet vi hur länge det där trelagsracet håller i sig.

…………

Elin Larsson och Ida Carlsson satte var sin pyts mot Svenljunga när Alingsås KIK vann med 2-0. KIK därmed fortsatt obesegrat och överst o tabellen. Ser onekligen bra och stabilt ut.

I den andra trean sliter Vårgårda med alla krafter match efter match. Nu blev det förlust med 5-0 mot topplaget Vinninga, men det handlar om att vinna rätt matchen i botten. Närmast väntar just en sådan match när Råda U väntar för VIK. Där hade det suttit fint med minst en pinne.

…………

I damfyran vann Annelund borta mot Kabel Åttio/Byttorp/Bergdalen förra veckan. Nu väntar serieledaren Elfsborg U på onsdag och skulle AIF överraska och vinna där får man räkna in de gröna i den absoluta toppen framöver. Imponerande vår so far.

Hemsjö och SHIF/ÖSK spelar inte förrän till helgen.

…………

I morgon möts Holmalund och Gerdsken i vårens division 4-derby. Båda lagen kommer till matchen med god form, då GBK leder serien och HIF har krigat sig upp ovanför strecken. Men marginalerna är små i botten så HIF spelar fortfarande under nedflyttningshot.

Eventuellt, kanske och om allt faller på plats dyker jag upp på Brogårdvallen i morgon. Vore spännande att se lagen mäta sina styrkor mot varandra live och bekanta sig med lagens ungtuppar som jag ännu inte fått ordentlig koll på.

…………

Den störste har lagt skorna på hyllan. Minns tidigt 2000-tal när jag kollade matcher bara för att se Zlatan i aktion och jag satt och hoppades på att han skulle få en en-mot-en-situation där han kunde leka sig förbi med bollen klistrad vid fötterna i hög fart. Från de sista åren minns jag mest hans enorma styrka som targetplayer och som boxspelare. Då fanns det helt enkelt ingen försvarare som flyttade på honom.

Grattis till Fotbollssverige som fått följa den karriär som Zlatan Ibrahimovic stått för.

…………

För den som vill se tabellsidan finns den här. Den börjar nu ta ordentlig form när en dryg tredjedel av säsongen är spelad.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar