ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar den gångna helgen

Vi startar veckan med en sedvanlig Bredsida.

I lördags drabbade BK Spark och Alingsås City samman i en av flera träningsmatcher. Derby är alltid derby, och resultatet 2-2 tror jag hintar om att Spark är ännu en klass vassare nu än förra året. De lilagula ledde med 2-0 innan division 5-laget City gaskade upp sig och ordnade oavgjort.

……………

På Gerdskenvallen vankades det också derby när Vårgårda IK kom på besök. Där gjorde hemmalagets Andy Selimi matchens enda mål och GBK tog därmed en hyfsat meriterande seger. Det går också att konstatera att lagmaskinen VIK inte pumpat igång under 2024 på samma fina sätt som vi såg vecka ut och vecka in under 2023. VIK hann även förlora med 3-0 mot Skövde AIK U19 förra veckan.

……………

Alingsås KIK åkte till seriekollegan Eriksberg och torskade med 4-0. Spelet höll därmed inte samma klass som uppsnacket på lagets Instagram.

……………

Holmalund premiärspelade på Borås Arena där det blev seger mot Dalsjöfors med 3-2. En av målskyttarna var Ted Hammar som nyligen anslutit från Alingsås City. Övriga mål gjordes av Tobbe Nordgren och Mohamed Mohamud.

……………

Mitt SMSK premiärspelar först den här veckan. En tråkig nyhet från vårt håll är dock att David Lärnefjord fick lämna lördagens träning för att åka till NÄL med en allvarlig skada. Nu är foten i gips och vi hoppas på en snabb återhämtning.

……………

Utöver Ted Hammar finns det ett par silly-nyheter ytterligare. Jennifer Ringvall lämnar Alingsås IF och återvänder till Alingsås KIK medan August Davidsson återvänder till Hol/Säven efter sin sejour i Annelund.

……………

Gissar att det är ganska många lokala gäng som likt SMSK drar igång matchandet den här veckan. Helgen därefter smyger DM igng med första gruppspelsmatchen väl inne i mars brukar det rulla på ganska fort in mot påsk, träningsläger och premiärer. Härliga fotbollsvår ändå!

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar