ANNONS:
ANNONS:

VIK bygger inför hösten

Nu är Joakim Andersson presenterad som ny assisterande tränare i Vårgårda IK. Klubben har också gjort klart med David Lager, Hassan Najafi och Arjan Mostafa inför höstsäsongen i division 2.

David Lager gör comeback.

Vårgårda IK har haft en turbulent vår med mycket som hänt på både spelar- och tränarsidan. Nu vankas det fler förändringar, men den här gången handlar det om nyförvärv inför en höst där en kamp om överlevnad står på agendan.

Förra veckan kunde vi avslöja att Joakim Andersson kliver in som ny assisterande tränare till Tobias Edenvik. Det är nu bekräftat av VIK, som också meddelar att Diyar Faraj lämnar föreningen efter bara ett drygt halvår på grund av tidsbrist.

– Jocke är en man med god rutin från högre divisioner och har passion för fotbollen och som vill vara proffsig, precis som vi vill vara som klubb, säger klubbchef Peo Häggström.

– Kul att vara nära elitnivå igen, det var ett tag sedan. Och inspirerande att få jobba med kontrakterade spelare och med Tobbe (Edenvik). Sen gillar jag inte riktigt att inte kunna fullfölja säsongen i Grolanda, så det var tråkigt att ringa dit och göra dem besvikna när den här chansen dök upp, säger Joakim, som har goda minnen från Tånga hed trots sitt HSK-hjärta.

– Mitt första A-lagsmål var här ute på Tånga när vi vände och vann med 3-2, säger han med ett skratt.

På spelarsidan är det klart att David Lager bestämt sig för att göra comeback i VIK-tröjan på allvar under hösten. Även Hassan Najafi fortsätter under hösten efter att han anslöt under våren från Kronäng.

En helt ny spelare är Arjan Mostafa som värvas in från Kinna IF. Mostafa har bland annat ett förflutet i IF Elfsborg.

– Det känns jäkligt spännande och roligt, och det ska bli kul att känna på det redan i kväll. Vi ska se till att göra allt vi kan för att vi ska hänga kvar, säger Arjan Mostafa, som beskriver sig så här som spelare.

– Fysisk stark med stor vinnarmentalitet. Jag kan göra min gubbe och har ett bra avslut.

Kontrakten med Mostafa och Najafi är skrivna hösten ut, men det pratas om att följa upp det med nya tvåårskontrakt efter det.

Redan i kväll drar VIK igång hösten på allvar när man spelar kvartsfinal i DM. För motståndet står Norrby IF, som till vardags lirar i Superettan.

– Vi har fått bra nyförvärv och ser positivt på hösten även om det var en tuff vår. David har pondus och kan stärka upp det bakre ledet, medan Arjan blir mer av en spetsspelare som kan spela på flera olika positioner. Också kul att Hassan fortsätter, han har varit en viktig poängspelare för oss under våren, säger huvudtränare Tobias Edenvik.

2 svar på ”VIK bygger inför hösten”

    • Tränaren försvann ju tidigt men ersattes. Sen har målvakten Didrik Eriksson gått till Skara. Fehim Smajlovic försvann och Mattias Berg skrevs över till FK. Dessutom en hel del skador. Kan ha glömt av någon.

      // Jonas

      Svara

Lämna en kommentar