ANNONS:
ANNONS:

Wartmark med ena benet på Skoghälla

I sju säsonger har Richard Wartmark varit en stöttepelare i Vårgårda IK. Nästa år kan Herrljungaexpressen återvända till moderklubben HSK.
– Inget som är klart, men det lutar åt det just nu, säger Richard.

Richard Wartmark fyller 25 år i december, och har i flera år varit en av nyckelspelarna i Vårgårda IK. Men nu kan den populäre lagspelaren som alltid ger allt för kollektivet vara på väg hem till moderklubben Herrljunga SK.

– Det är svårt att få tiden att räcka till. Jag är med och driver Hemköp i Herrljunga så det är mycket jobb, och dessutom har jag familj där hemma, säger Richard, som ser tillbaka på en märklig säsong.

– Det var en satsning som inte slog väl ut. Det kunde blivit riktigt bra men nu gick det åt andra hållet tyvärr. Vi kan heller inte skylla på den halva säsongen, det visste vi om innan och det var samma för alla lagen.

Wartmark pratar också om att det blivit ett ”annorlunda VIK” den senaste tiden med många namn utifrån. Det har haft sin tjusning, som han säger.

– Absolut, det var ju roligt på sitt sätt. Men jag tror att VIK behöver hitta lite mer lokal förankring igen, det är inget att hymla med. Och det tror jag de är på väg att göra nu med Ronny (Nordström) och Henrik (Berg) som assisterande tränare.

Om Richard Wartmark blir en del av den lokala förankringen på Tånga hed även under 2021 återstår alltså att se.

………………

Det ryktas också om att VIK kan komma att att tappa Pontus Ahlin. Han kom från Stora Mellby inför 2020, men kan nu vara på glid till Främmestad i division 4. Det vore logiskt så till vida att FIK numera tränas av hans far Jörgen Andersson.

I dag skriver Alingsås Tidning att VIK jagar anfallaren Christoffer Krabbe och sedan tidigare är det känt klubben för dialog med AIF:s Ludde Andersson om en återkomst till Tånga hed. Så det kan även vara namn på väg in på Tånga hed.

Lämna en kommentar