ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 11 – Stormen i Holmalund

Den här julkalendern består av 16 minnesluckor från fotbollsåret 2016. De sista åtta luckorna är vigda åt en högst personlig lista över årets bästa lokala spelare.

I mitten av juni blåste det ordentligt i Holmalunds IF. Redan veckor tidigare hade jag fått information om att Mikael Prodér eventuellt var på väg bort från klubben och en torsdag slog så bomben ner. Prodér fick med omedelbar verkar sparken som tränare för Holmalunds damlag.

Efter det följde några turbulenta dagar både i klubben och i de lokala medierna. HIF-ordförande Roger Karlsson sågade Mikael Prodér rejält och anklagade honom för att ha slutit egna avtal med flera av lagets spelare.

Exakt vad som låg bakom det hela lär vi aldrig få veta, men redan dagen efter att Prodér fått sparken presenterades Jessica Julin som ny huvudtränare. Finländskan fick försöka samla ihop spillrorna av laget och ena både de som var för och emot Mikael Prodér till en stark enhet. Det gjorde hon mycket bra och hela Holmalund ska ha en eloge för hur de genomfört säsongen efter det som hände. Akademin vann division 3 och A-laget hängde kvar i Elitettan. Det är starka papper det.

Läs mer:
Prodér får sparken.

Julin tar över Holmalund

Sandra Augustsson: Detta ska stärka oss.

Lämna en kommentar