ANNONS:
ANNONS:

Prodér tar över Alingsås FC

Mikael Prodér tar över som tränare i Alingsås FC. Det uppger TTelas fotbollsblogg samt Prodérs tidigare klubb Vänersborgs FK på sin hemsida. I eftermiddag förväntas han presenteras av AFC.

Det blev bara ett år som tränare i AFC för Junior Orantes. Tillsammans med Jenny Holm – som varit i klubben (räknat Holmalund) i flera år – ledde han den nya föreningen till en fjärdeplats i division 1. Men någon fortsättning över 2019 blir det inte.

På onsdagen förväntas Alingsås FC istället presentera Mikael Prodér som ny tränare. Den övergången bekräftas både på VFK:s hemsida och av TTelas fotbollsblogg.

– Det beror helt enkelt på att Mikael har fått lite förändringar i livspusslet. Han har flyttat till Alingsås och då låg det nära till hand att träna Alingsås FC, säger Thomas Karlsson i VFK:s fotbollssektion till fotbollsbloggen.

Mikael Prodér skrev så sent som i somras på ett treårskontrakt med Vänersborgs FK. Men nu väljer han att bryta det för att istället ta över AFC. Efter tiden i Holmalund har Prodér för övrigt gjort sig känd som lite av en hoppetossa då han varit verksam i flera klubbar på kort tid. Han har bland annat gästspelat i Kungsbacka DFF, Tina FC, Nossebro IF, Lidköpings FK och nu senast Vänersborgs FK.

Återstår att se om han är mannen som nu kan skapa kontinuitet och på sikt kan leda Alingsås FC mot allsvenskan.

Här kan du läsa om när Prodér lämnade Holmalund under uppmärksammade former.

2 svar på ”Prodér tar över Alingsås FC”

  1. Är detta ett försenat aprilskämt? Mannen som blir sparkad, uppsagd och inte genererat något annat än skandalrubriker får gå in och ratta stadens mest framgångsrika fotbollsförening. Nä fy bövelen.

    Svara
    • Att påstå att han enbart genererat skandalrubriker ger intrycket att du inte varit särskilt involverad i hur föreningen (Holmalunds IF) fungerade under den tiden då Mikael var aktiv. Det är lätt att slänga ur sig kommentarer utan att lämna namn, men som någon som var med under hela spannet av kaos som utspelade sig i klubben tycker jag det är väldigt ansvarslöst att endas läsa om skandaler utan att sätta sig in i situationen som var just Holmalund. Absolut, det har begåtts snedsteg från Mikaels sida, men hela damsektionen sattes i motvind. Spelplanen var inte rättvis någonstans med en styrelse bestående av 70% herrsektion där allt som skulle gynna damsektionen slogs ner med yxa och batong. Det är inte första gången i historien damsektionen blivit exkluderad från klubben och att lägga allt ansvar på Mikael Prodér för att det blev som det blev är rent av respektlöst och fel. Har AFC förtroende för honom och väljer att ta in honom som huvudtränare i en satsning mot allsvenskan är väl det ett starkt bevis på att allt han gjorde inte enbart var katastrof? Kalla mig partisk eller spelare som inte har en talan, men min åsikt har formats genom flertalet samtal med många i klubben, både från herr- respektive damsektion så det argumentet skulle jag egentligen vilja sparka åt sidan med en klackspark.

      Svara

Lämna en kommentar