ANNONS:
ANNONS:

Ström jagar Abdulrahman i toppen

Mohammed Abdulrahman toppar, men Linnea Ström har chansen att gå förbi. Det blir med andra ord en fajt ända in i kaklet om vem som blir årets Måltjuv.
Däremot är gissningstävlingen redan nu avgjord.

Tävlingsreglerna till Måltjuven finns att läsa i den här inledande texten. Kortfattat bygger det hela på att ett mål i en högre division är värt mer än ett mål i lägre division, och på så sätt får man fram en slutpoäng för traktens alla vassa målskyttar.

Så här ser handikappsystemet ut:

Elitettan dam = Antal mål x 1,0
Division 2 herr = Antal mål x 0,9
Division 3 herr = Antal mål x 0,8
Division 2 dam
 = Antal mål x 0,7
Division 3 dam = Antal mål x 0,6
Division 4 dam = Antal mål x 0,5
Division 5 herr = Antal mål x 0,5
Division 6 herr = Antal mål x 0,4

Så här långt in på säsongen har vi därmed följande ställning.

16,2 poäng: Mohammed Abdulrahman, Vårgårda IK.

13,9 poäng: Linnea Ström, HIF/HIF Akademi.

11,9 poäng: Antonia Ferm Sandberg, HIF Akademi.

9,6 poäng: Andreas Johansson, Alingsås IF.

9,1 poäng: Katti Ölvebo, Frisco.

8,8 poäng: André Nilsson, Holmalund.

8,4 poäng: Christoffer Krabbe, Säven/Hol/Spark.
8,4 poäng: Maja Hansson, Frisco.

8,0 poäng: Hanna Emanuelsson, Alingsås KIK.
8,0 poäng: Fredrik Johansson, Gerdskens BK.
8,0 poäng: Oliver Östlind, Alingsås IF.

7,7 poäng: Annelie Carli, Frisco.

Vårgårda IK har en match kvar medan Holmalunds damer har hela fyra fajter kvar att spela. Det betyder att Linnea Ström har chansen att passera Mohammed Abdulrahman, men då måste hon göra tre mål fler än vad Mommo gör under de återstående matcherna.

Fotnot
I både Linnea Ströms och Christoffer Krabbes fall räknas målen med olika poängfaktor så att varje enskilt mål räknas i den division det är gjort. 

AKTUELL SKYTTELIGA HITTAR DU HÄR

Mohammed Abdulrahman har inte fått någon gissning på sig och därför är nu gissningstävlingen avgjord. De som trodde på Linnea Ström inför säsongen var Annelie Carli, Anton Lennde, Maja Hansson, Christer Ström och Helena Olsson, och de fem har nu chansen att ta hem den delen av tävlingen. Det blir lotten som får avgöra, och vi återkommer självklart med en vinnare både i det fallet och med facit över vem av Ström och Abdulrahman som till slut blir årets Måltjuv.

Vinnaren av gissningstävlingen erhåller ett par skor till ett värde av tusen kronor från Skosalongen i Alingsås medan årets Måltjuv får en tjusig guldsko från Lundgrens i Gräfsnäs.

   

2 svar på ”Ström jagar Abdulrahman i toppen”

 1. Tycker att det är bra att du har ett handikappsystem, men tycker att det behöver ta hänsyn till att vissa serier spelar fler matcher än andra också. Mackan i ÖSK har ju t.ex. bara haft 18 matcher på sig medans Ström/Abdulrahman kommer ha spelat 26 när allt är klart.

  Svara
  • Ojämnheten i antal matcher är tagen i beaktning när handikappsystemet görs. Men kanske att den borde spela större roll ändå, det är en synpunkt jag tar till mig. Sen håller jag med dig om att 18 matcher är väldigt lite, ofta brukar det ju bli åtminstone 20 matcher i sexan. Men å andra sidan vann Annelie Carli Måltjuven i fjol på 18 matcher.

   Jag får klura vidare på upplägget till nästa säsong om det blir en fortsättning.

   // Jonas

   Svara

Lämna en kommentar